Acasa / Recenzii / Produse / Alimente si bauturi / Fast-food / McDonald’s 1955 – burgerul autentic

McDonald’s 1955 – burgerul autentic

McDonald’s Romania a lansat pe 27 februarie 2015 in toate restaurantele din tara burgerul autentic 1955. Inspirat din reteta originala pe care Ray Kroc a utilizat-o in primul restaurant McDonald’s deschis langa Chicago in 1955, burgerul aniversar va fi disponibil publicului roman pana pe 2 aprilie 2015.

1955 este un burger autentic, generos, cu o chiflă pe măsură, presărată cu seminţe de susan. Carnea suculentă de vită este condimentată exact atât cât este nevoie, iar gustul autentic şi suprinzător se datorează combinaţiei unice dintre sosul puţin afumat, ceapa caramelizată şi baconul proaspăt prăjit. Această combinaţie este completată de prospeţimea feliilor de roşii, a salatei iceberg şi, pentru un gust desăvârsit, a sosului special 1955.

Bun, asta e PR-ul, hai sa vedem cum sta treaba. Am citi tot felul de discursuri apreciative si pline de elogii la adresa noului burger, scrise evident de persoanele invitate la lansarea produsului minune incat, manat de diavolul culinar si de dorinta pierzaniei, mi-am procurat unul de la McDonald’s-ul din AFI. Dragul de 1955 arata fix cum vedeti in imaginea de mai jos:

mcdonalds-1955-cecumunde.ro_

Lasand la o parte imaginea produsului caci, realist vorbind, nu ma puteam astepta sa semene nici 50% cu imaginea de prezentare afisata de McDonald’s, sa trecem la gust.

Carnea in sine are aceeasi consistenta si gust de pasla fripta ca si in cazul burgerilor clasici de la McDonald’s, fara sare si piper, fada si nitelus elastica. Exista o bucata de bacon si niste sosuri care ii confera aroma de fum (si care exact asta si e, aroma de fum, dupa cum veti constata din lista ingredientelor), o fleasca de ceva salata, niste ceapa pal-maronie si doua felii de rosie. A, sa nu uit de eterna chifla dulce.

Concluzia ar fi ca nu sunt absolut deloc convins ca-si merita cei 13,9 lei in conditiile in care exista variante mai bune la aceeasi suma. In AFI cel putin exista doua astfel de alternative despre care voi povesti curand.

Lista ingredientelor minunatiei 1955 asa cum sunt ele listate pe site-ul mcdonalds.ro:
Carne vita (tocata si congelata),126 g,
Chifla 1955, 78 g (făină de GRÂU, apă, zahăr, SEMINŢE DE SUSAN prăjite, ulei vegetal, drojdie, săruri minerale (clorură de sodiu, clorură de potasiu, sulfat de magneziu, carbonat de calciu, carbonat de magneziu), extract de malţ de ORZ, proteine din mazăre, făină de orez, sirop de glucoză, emulgatori (E 472e, E471, 481), agent de tratare a fainii E 300.)
Salata
Sos 1955 (uleiuri vegetale (ulei de rapiţă, ulei de SOIA în proporţii variabile), oţet de vin, zahăr, pasta tomate, apă, SMÂNTÂNĂ, saruri minerale (sare de masă, clorură de potasiu, sulfat de magneziu), galbenus de OU, amidon de porumb modificat, condimente, zahăr caramel sirop, extract de condimente, extract de drojdie, agenţi de îngroşare E 415 / E 440, aromă de fum)
Ketchup condimentat(piure de tomate (69%), sirop de glucoză-fructoză, oţet din vin, aromă naturală, sare, condimente, aromă de fum, maltodextrină, fum)
Rosie
Bacon (costita de porc, sare, conservanti:E250, E326, stabilizatori:E450,E301, aroma de fum, sirop de glucoza, arome)
Ceapa prajita

Pofta buna!

Nota:
Acest articol a fost publicat initial pe cecumunde.ro, ulterior fiind mutat
integral aici.

Evaluare autor

Ingrediente
Imagine vs. realitate
Prezentare
Pret

Dezamagitor

Nu sunt absolut deloc convins ca-si merita cei 13,9 lei.

Evaluare cititori: 4.33 ( 2 evaluari)
Marca:
Producator:
Furnizor:

vezi şi

McDonald’s Arizona Beef

Un review succint al uneia dintre cele mai uimitoare anomalii culinare pe care am intalnit-o.

Comentarii

Comenteaza tu primul / prima!

avatar
wpDiscuz