Rețete culinare bune și foarte bune

Legume pané în aluat cu bere – rețetă aurie

N-au fost nicicând mai bune!

Pané-ul la superlativ – legume cuprinse gustos într-un aluat consistent și crocant – o combinație vioaie demnă de o după amiază de weekend liniștit.

Ingrediente:
– 2 ouă
– 300-400 ml bere bună, chiar brună dacă dispuneți de astfel de minunăție
– 100 g făină albă
– 200 g pesmet
– 50-70 g mălai
– legume bune și frumoase: 2 dovlecei, o conopida mică sau o „tufă” de broccoli, o vânătă
– sare
– piper
– ulei pentru prăjit

Mod de preparare:
Legumele spălate cu pricepere și răbdare se prelucrează astfel: dovlaceii se curăță de coajă, se taie felii de 1 cm, se întind pe un suport de lemn, se sărează pe ambele parți și se lasă 20 de minute pentru a elimina din apa conținută. Conopida se taie in buchețele mici care se opăresc câteva minute în apă cu sare, apoi se scurg și se lasă la răcit. Vinetele se vor tăia precum dovlaceii în felii de 1 cm pastrându-le coaja frumos vineție.

Pentru aluat se omogenizează făina cu gălbenușurile, berea, mălaiul și foarte puțin pesmet, sare și piper. Albușurile se bat spumă și se adaugă amestecând ușor în aluat. Dovleceii bine scurși de apă și vinetele se dau prima dată prin făină, apoi prin aluat, iar la final prin pesmet. Se prăjesc pe ambele parți în ulei timp de câteva minute până devin haurii.

Buchețelele de conopidă scurse de apă și racite se sărează puțin și se trec prin aluat, apoi pesmet și se prăjesc ca mai sus.

Dupa prăjire, legumele pané se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă și se oferă auditoriului respectuos calde.

Sa ne fie de bine! 🙂

cg2011


Aditivi: ,
Producator:
Tara de origine:

Alte recomandări

Abonare
Anunță-mă când apar
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Tu ce părere ai, comentezi?x
()
x