Rețete culinare bune și foarte bune

Mâncare de dovlecei – rețetă mulțumitoare

Curcubeu pe cerul gurii, parol!

O mâncare simplă, fără fasoane, rapidă, gustoasă și cu un aport caloric minimal. Cantitățile specificate in cele de mai jos sunt pentru cca. 4-5 porții de extaz gustativ.

Ingrediente pntru mâncare de dovlecei

  • 4-5 dovlecei potriviți
  • 3-4 căței de usturoi
  • o legătură de mărar
  • 2 linguri de bulion (24%)
  • o ceapă
  • o lingură de ulei
  • o linguriță de sare

Modul de preparare a delicioase mâncări de dovlecei

  1. Fără vorbe de prisos, ceapa se taie mărunt și se sotează în ulei (până se inmoaie și devine translucidă) într-o cratiță potrivită.
  2. Dovleceii se spală, se curață de coajă și cotor, se taie în bucați dimensionate după preferința și priceperea fiecăruia/reia și se pun la înnăbusit cu puțina apă (jumătate de cană) în oala cu ceapa deja sotată. Lăsăm oala sa bolborosească sub capac vreo 15 minute, verificând totuși din când în când să nu se prindă.
  3. Bulionul se pune intr-o cană, se adaugă și usturoiul tăiat feliute subțiri, se adaugă apa și se amestecă până la omogenizare apoi se adaugă peste dovleceii înnăbușiți și se lasă totul la scăzut cca. 30-45 minute sau cât vă lasă pofta. 😉
  4. În sfârșit, la final*, adăugăm sarea și mărarul tăiat marunt.

Poftă bună, bună!

*sarea se adaugă la final pentru a pastra in bune condiții dulceața dovleceilor de vară.

cg2010


Aditivi:
Producător:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

0 Comentarii
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc