Rețete culinare bune

Măncare de dovlecei – rețetă

Curcubeu pe cerul gurii, parol!

O mâncare simplă, fără fasoane, rapidă, gustoasă și cu un aport caloric minimal. Cantitățile specificate in cele de mai jos sunt pentru cca. 4-5 porții de extaz gustativ.

Ingrediente:
4-5 dovlecei potriviți
3-4 căței de usturoi
o legătură de mărar
2 linguri de bulion (24%)
o ceapă
o lingură de ulei
o linguriță de sare

Fără alte vorbe de prisos, ceapa se taie mărunt și se sotează în ulei (până se inmoaie și devine translucidă) într-o cratiță potrivită.
Dovleceii se spală, se curață de coajă și cotor, se taie în bucați dimensionate după preferința și priceperea fiecăruia/reia și se pun la înnăbusit cu puțina apă (jumătate de cană) în oala cu ceapa deja sotată. Lăsăm oala sa bolborosească sub capac vreo 15 minute, verificând totuși din când în când să nu se prindă.
Bulionul se pune intr-o cană, se adaugă și usturoiul taiat feliute subtiri, se adauga apă și se amestecă până la omogenizare apoi se adaugă peste dovleceii înnăbușiți, apoi se lasa totul la scazut cca. 30-45 minute sau căt vă lasă pofta. 😉
La final, adăugăm sarea* și mărarul tăiat marunt.

Poftă bună, bună!

*sarea se adaugă la final pentru a pastra in bune condiții dulceața dovleceilor de vară.

cg2010


Aditivi:
Producator:

Etichete

Alte recomandări

Comentarii

avatar
  Abonare  
Anunță-mă când apar
Back to top button
Close
Close