Alimente conservate

Lutenița Hina

Lutenița sau liutenița (in limba bulgara si sarba), este un amestec de legume de vara/toamna oarecum similar cu zacusca, dar mai condimentat si picant. Nu are in componenta vinete coapte. Culoarea si textura provin din ardei copti dulci si iuti, asezonati cu usturoi, zahar, otet, sare si ceva patrunjel.

Lutenița Hina este produsa intr-o mica fabrica din Macedonia infiintata in 1990 si este unul dintre cele mai bune preparate de acest fel pe care am avut ocazia sa-l gust. Produsul macedonenilor este bine legat, ușor picant, plin de bucăți generoase de kapia copt înconjurat cu inspirție de restul ingredientelor excelent înglobate si asezonate. Ce mai, un adevarat festival gustativ, o încântare!

Alte recomandări

Ingrediente
Ardei dulce copt 63%
Rosii 25%
Ardei iute 1,5%
Ulei de floare soarelui 5%
Zahar 1,5%
Sare 1%
Otet 1%
Usturoi 1%
Patrunjel 1%

Singurul loc unde am gasit lutenița Hina a fost Billa, unde este comercializata sub denumirea de „tocană de legume”, ambalata in borcan din sticla, incapator, 370 ml/350 grame. Pretul este binemeritat: ~ 10 lei. Recomand 100%!

Update 11 iulie 2018

Am descoperit cu bucurie ca lutenița Hina a apărut pe rafturile Carrefour, sub aceeași titulatură de „tocană de legume” (12 lei), alături de ajvarul produs de aceeași fabrică macedoneană (8 lei) despre care vă voi povesti curând. Distribuitorul a rămas același chiar dacă pe eticheta actuală își are trecut numele greșit (SAR în loc de AR). Se pare că Carrefour, odată cu achiziția Billa, a înglobat și o parte din lista furnizorilor defunctei rețele, ceea ce e bine. 😉

Evaluare autor

Ingrediente
Preparare
Prezentare
Pret

Excelent

Este un produs de nota 10 cu ingrediente excelent preparate, dupa o reteta macedoneana.

User Rating: 4.89 ( 4 votes)


Aditivi:
Marcă:
Producător:
Furnizor: ,
Distribuitor:
Proveniență / origine:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc