Lutenița Hina

Lutenița sau liutenița (in limba bulgara si sarba), este un amestec de legume de vara/toamna oarecum similar cu zacusca, dar mai condimentat si picant. Nu are in componenta vinete coapte. Culoarea si textura provin din ardei copti dulci si iuti, asezonati cu usturoi, zahar, otet, sare si ceva patrunjel.

Lutenița Hina este produsa intr-o mica fabrica din Macedonia infiintata in 1990 si este unul dintre cele mai bune preparate de acest fel pe care am avut ocazia sa-l gust. Preparatul este bine legat, putin picant, plin de bucati generoase de kapia copt inconjurat de restul ingredientelor, excelent preparate si asezonate. Ce mai, un adevarat festival!

Ingrediente
Ardei dulce copt 63%
Rosii 25%
Ardei iute 1,5%
Ulei de floare soarelui 5%
Zahar 1,5%
Sare 1%
Otet 1%
Usturoi 1%
Patrunjel 1%

Singurul loc unde am gasit lutenița Hina a fost Billa, unde este comercializata sub denumirea de „zacusca macedoneana”, ambalata in borcan din sticla, incapator, 370 ml/350 grame. Pretul este binemeritat: ~ 8 lei. Recomand 100%!

 

 

Evaluare autor

Ingrediente
Preparare
Prezentare
Pret

Excelent

Este un produs de nota 10 cu ingrediente excelent preparate, dupa o reteta macedoneana.

Evaluare cititori: 4.89 ( 4 evaluari in total)
Aditivi:
Marca:
Producator:
Furnizor:
Distribuitor:
Tara de origine:

vezi şi

Fileuri de macrou în sos tomat – 365

Fileurile sunt ferme, deloc sfărâmicioase, excelent preparate. Sosul de roșii este simplu, curat și fără artificii inutile.

Comentarii

Comentează tu primul / prima!

avatar
  Abonare  
Anunță-mă când apar