Rețete culinare bune și foarte bune
Guacamole – rețetă mexicană ca-n State
Not bad, not bad at all! :)
Această simplă și gustoasă rețetă am primit-o în urmă cu vreo 10+ ani de la o bună amică care locuia la vremea aceea în SUA și de atunci o folosim ori de câte ori avem ocazia.
Chiar dacă originile mexicane ar putea speria orice consumator de mâncăruri blânde, aici nu este cazul deoarece, așa cum se poate citi în rândurile de mai jos, nu există nimic iute sau prea-iute în guacamole. Sunt doar gusturi bune împletite uimitor de bine, perfect sincronizate.
Ingrediente guacamole
- două avocado
- o ceapă mai mică
- o roșie micuță și ea
- un cățel de usturoi
- cilandro / coriandru
- sare
- piper
- tortilla chips
Mod de preparare a unui guacamole bun
- Se iau două avocado (sau mai multe dacă doriți, dar măriți corespunzător proporțiile celorlalte ingrediente), se zdrobesc foarte bine până devin o pastă fină, se adaugă o ceapă si o roșie mai mici, tăiate cubulețe și se amestecă cu grijă și se lasă 5-10 minute să se odihnească.
- La sfârsit se adaugă un cățel de usturoi (tocat foarte fin), sare, piper și optional frunza de cilandro ca ornament gustos.
Servirea guacamole
Se servește cu tortilla chips sau în alte combinații, precum fasole frecată, smântână, pui la grătar (tăiat fâșii), învelite in pită.
Să ne fie de bine!
Aditivi: fără aditivi alimentari, fără E-uri
Producător: Foodspot.ro
Proveniență / origine: Mexic