Rețete culinare bune și foarte bune

Pulled pork la slow cooker – rețetă hipsterizantă

Pentru hipsterul din tine și nu numai! :)

Deși insist oarecum pe latura hipsterească a rețetelor de cărnuri la slow cooker, te asigur că pentru cea de față nu vei avea nevoie de un braț tatuat și / sau mănuși de cauciuc negre. A, și nici de barbă pomădată și freza stas a celor din truck-urile urban-stardale specializate pe acest tip de rețete.

Și te mai asigur că rețeta de mai jos, deși ușor impersonală ca adresare, îti va intra în inimă și, crede-mă, vei descoperi că este cel puțin la fel de bună ca cele practicate în zona de street food cu figuri. De fapt, cu mult mai bună! 😉

Alte recomandări

Să purcedem la treabă cu încredere, așadar!

Ingrediente pentru pulled pork la slow cooker

  • 2-3 kg pulpă de porc (am încercat și cu ceafă, dar a ieșit prea grasă toată combinația)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • o ceapă mare, tocată
  • 4 căței de usturoi, mărunțiți
  • o cană de sos de roșii bun
  • 1/2 cană oțet de mere
  • 1/3 cană zahăr brun
  • 1/4 cană sos de soia
  • o lingură muștar Dijon sau varianta preferată
  • o linguriță boia de ardei
  • o linguriță boia iute afumată (opțional, dar recomandată 100%)
  • o linguriță piper negru proaspăt măcinat
  • 1/2 linguriță sare

Instrucțiuni pentru prepararea celui mai bun pulled pork

  1. Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu. Se adaugă ceapa și usturoiul și se călesc până devin moi și auriți. După călire, se transferă conținutul tigăii în vasul slow cooker .
  2. Se adaugă în slow cooker sosul de roșii, oțetul de mere, zahărul brun, sosul de soia, muștarul Dijon, boiaua de ardei, boiaua iute afumată și păstăile de boia (optional). Se amestecă bine ingredientele pentru a forma un sos omogen.
  3. Se masează pulpa de porc cu sare și piper, se lasă 20 de minute la aer apoi se adaugă în slow cooker, asigurându-ne că este acoperită uniform cu sosul deja pregătit conform pct. 2.
  4. Se acoperă slow cooker-ul minune cu capacul și se gătește totul la temperatură joasă timp de 8-10 ore sau la temperatură înaltă timp de 4-6 ore, până când carnea este fragedă și se desface ușor, fără pic de efort.
  5. Cu ajutorul a două furculițe, se desface carnea în fibre, amestecând-o cu sosul absolutamente delicios.
  6. Pulled pork-ul poate fi servit în sandvișuri, tortillas sau alături de garnituri precum salata coleslaw, cartofi prăjiți, cartofi la cuptor și, de ce nu, varză călită.

Să ne fie de bine!


Aditivi: ,
Producător:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc