Sosuri

Sos de ardei iute Tabasco cu usturoi

Tabasco + usturoi = love!

Sau Tabasco Garlic Pepper Sauce ca să fiu corect. Hell yeah!

Comparându-l cu Sriracha, sosul Tabasco are un gust ceva mai acrișor, mai vioi și chiar mai vesel aș cuteza să afirm, îndeajuns de vivace și pătruzător cât să ne stârnească emoții gustative de invidiat. Izul de usturoi îmbărbătează plăcut atmosfera culinară lăsând o urmă de zâmbet mulțumit pe fața oricărui mesean care apreciază armoniile fine.

Din păcate, în Romania este de negăsit. Am cumpărat acest sos în februarie anul curent dintr-un Tesco din Budapesta și am așteptat cuminte până să scriu despre el cu speranța deșartă că Tabasco România se va îndura să ni-l arunce și nouă oficial în frigider. Dar nu, noi trebuie să ne rezumăm cuminți doar la cele trei soiuri de sos Tabasco tradiționale prezente pe orice raft de magazin mai răsărit. 🙂

Ingrediente:
Ardei iute roșu (40,3%)
Oțet
Apă
Sare
Usturoi (1%)

Făcând iarăși comparație cu Sriracha, putem observa că în cazul sosului Tabasco lista ingredientelor este curată, fără gume, cauciucuri sau pudre alese neinspirat să existe în compoziția unui sos care se respectă.

Ardeiul iute roșu este de fapt un amestec foarte agreabil format din trei preparate:

smooth cayenne, aged tabasco pepper mash, and mellow red jalapeño

Produsul rezultat este mediu ca nivel de iuțeală, 100 – 1200 de unităti pe scara Scoville, suportabil pentru unul ca mine care respinge cu stoicism orice formă de iuțeală inutilă.

Prețul sosului Tabasco cu usturoi este ușor piperat, cam 15 lei (nu mai țin minte exact in forinți, dar în zona aceasta se situa investiția) pentru recipientul de 60 ml, dar merită, zic eu. Recomand 100%, vizitați Tesco până apare și în țările bananiere.

Sursă foto cover: tabasco.com
Sorsă foto 1-2: arhiva personală

Evaluare autor

Ingrediente
Preparare
Prezentare
Preț

Hell yeah!

Sosul Tabasco Garlic are un gust acrișor, vioi și chiar vesel aș cuteza să afirm, îndeajuns de vivace cât să ne stârnească emoții gustative de invidiat.

User Rating: 5 ( 1 votes)


Marcă:
Producător:
Furnizor:
Distribuitor:
Proveniență / origine:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Poate te interesează
Close
Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc