Rețete culinare bune și foarte bune

Supă de midii – rețetă curcubeu

Plăcută din toate punctele de vedere!

Îmi plac midiile! Mult, foarte mult chiar, oricum, oriunde, oricum și de aceea nu trebuie să mire pe nimeni că au ajuns și ingredient principal într-o supă simplă, clară și gustoasă alături de legumele uzuale despre care doresc să vă povestesc în răndurile următoare.

Ingredientele necesare pentru supa de midii

  • 500g midii proaspete sau congelate (eu aleg de obicei varianta a doua, din vari motive pe care aleg să nu le enumar aici, acum)
  • o ceapă medie, tocată fin
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți / pisați
  • 2 morcovi, tăiați în bucăți mici
  • 2 cartofi, tăiați cubulețe
  • un ardei gras roșu, tăiat în bucăți mici
  • o tulpină de țelină, tăiată mărunt
  • 2 litri de supă de legume sau apă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  • o legătură de patrunjel proaspăt tocată

Instrucțiuni de preparare a minunatei supe de midii

  1. Spală midii în apă rece și curăță-le bine. Dacă au byssus (acele mici filmente utilizate de midii pentru a se fixa de stâncile subacvatice), smulge-le cu atenție. Dacă găsești midii deschise care nu se închid la o ușoară ciocănire sau sparte, aruncă-le pentru că sunt toxice. Pune midiile curățate deoparte.
  2. Într-o oală mare, încinge uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le până devin moi și aromate, cam 3-4 minute.
  3. Adaugă morcovii, cartofii, ardeiul gras și țelina tăiate. Amestecă și călește-le timp de aproximativ 5-7 minute, sau până când legumele încep să se înmoaie ușor.
  4. Toarnă supa de legume sau apa peste legumele din oală. Adu totul la fierbere, apoi redu focul la minim și lasă să fiarbă acoperit până când legumele sunt moi, cam 15-20 de minute.
  5. Adaugă midiile cu grijă în oală și gătește-le timp de aproximativ 5 minute evitând pe cât posibil amestecarea supei pentru a evită sfărâmării lor.
  6. Gustă și ajustează supa cu sare și piper după preferințe. Poți adăuga verdeață proaspătă sau ierburi aromate la final, recomandabil ar fi însă pătrunjelul.
  7. Ia supa de pe foc și servește-o caldă. Se poate mânca și rece fără absolut nicio problemă. Poți adăuga o felie de lămâie pentru un gust mai vesel. Crutoanele pot fi și ele prezente, îmbunătățind foarte mult întrega experiență.

Aglomerarea de ingrediente din poza ilustrativă este voit exagerată, pentru efect. 🙂 Să ne fie de bine!


Aditivi: ,
Producător:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

1 Comentariu
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
RalucaS
RalucaS
19 octombrie 2023 12:23

Suna bine, o sa incerc si eu in we.

Back to top button
1
0
Tu ce părere ai, comentezi?x
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc