Alimente conservate

Ficat de cod cu aromă de fum – Les Salines

Nimic special, din păcate.

Da, îmi place mult ficatul de cod! Îmi place pentru că este un aliment sănătos și sățios, cu un gust fin, dar pregnant, cpabil să fie integrat în diverse salate și combinații culinare, dar și lesne de consumat ca atare, fără artificii inutile și de aceea mă revolt când găsesc erori în rafturile magazinelor. 😐

Am cumpărat conserva de ficat de cod cu gust afumat (textual) Les Salines dintr-un magazin Ocean Fish de pe Viitorului. Prețul a fost atractiv, e drept, la doar 8 lei și ceva, însă după ce deja mai avusesem o experiență dezamăgitoare cu un ficat de cod fumificat, smilar ca proveniență, eram puțin circumspect și nu aveam prea multe așteptări. Și am avut dreptate!

Alte recomandări

Ingrediente:

Ficat de cod 99% (Gadus morhua)
Sare
Aromă de fum

E bine să citiți și articolul despre dezamăgirea cu marca Carrefour despre care menționam mai sus unde povestesc mai pe larg despre aroma de fum și de ce trebuie evitată. Ficatul de cod în sine are o textură cremoasă, nu foarte fermă, este fărâmițat destul de mult, iar aroma de fum îi pune capac absolut prostește. Dacă îl lăsau natur, lua un 8-9. Păcăt și de uleiul acela numai bun în lunile cu “r” (pentru cunoscători).

Ficatul de cod Les Salines e produs în Islanda pentru un mare importator frances de produse marine, FIMCO sarl și, probabil, reimportat în Ro de Ocean Fish srl. Spun probabil deoarece produsul nu are etichetă în limba română și nu există indicii clare cu privire la distribuitorul local.

Nu recomand.

Evaluare autor

Ingrediente
Preparare
Prezentare
Preț

Nu recomand.

Ficatul de cod în sine e cremos, nu foarte ferm, dar destul de fărâmițat, iar aroma de fum îi pune capac absolut prostește.

User Rating: 3.48 ( 2 votes)


Aditivi:
Marcă:
Producător:
Furnizor:
Proveniență: ,

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

1 Comentariu
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Jose
6 ianuarie 2024 5:48

A luat fie-mea, nu parea rau.

Poate te interesează
Close
Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc