Rețete culinare bune

Cartofi cu bere, ceapă și rozmarin – rețetă la microunde

Treabă bună și deloc grea!

Știu că sunt mulți cei care militează împotriva utilizării cuptorului cu microunde în prepararea mâncărurilor „sănătoase”, dar, cu toate acestea, am cutezanța de a vă oferi în cele de mai jos o rețetă de cartofi pregătiți în mediu de bere și microunde, asezonați dibaci cu ceapă și rozmarin.

Ingrediente:
jumătate de kilogram de cartofi (preferabil roșii)
o cană de bere
rozmarin, cimbru sau alte mirodenii acceptate gustativ
două fire de ceapă verde sau o jumatate de ceapa uscată (aka galbenă)
o lingura neplină de ulei de măsline
sare
piper
cuptor cu microunde și contract valid cu un furnizor de energie electrică

Mod de preparare:
Booon. Cartofii curățați, spalați și taiați cubulețe se pun într-un vas considerat a fi rezistent la terifiantele microunde, se stropesc cu ulei, se amesteca bine-bine și se lasă vreo 3-5 minute la odihna. Ceapa se taie mărunt, se pune in recipientul cu cartofi și ulei, se adauga și rozmarinul sau mirodenia agreată împreuna cu sarea și piperul de rigoare. Se reamesteca și se bagă la cuptorul cu raze x microunde la putere 100%. Dupa 20 de minute de supliciu, se scoate recipientul, se procedează cu talent la o noua reamestecare a cartofăraiei și se reinduce povestea în mediul de coacere pe baza de unde micro pentru alte 20 de minute (putere 100%) și asta a fost. După răcire, veți descoperi un preparat cu gust neașteptat de bun!

Sa ne fie de bine, la mulți ani!

Alte variante ale rețetei:
Dacă în loc de bere „chioară” adaugați un sos format dintr-o cană de bere și o lingurita de muștar cu boabe, unii dintre noi vor zâmbi frumos. 😉

Sfaturi și recomandări suplimentare:
Notă importantă: microundarul utilizat pentru aceasta rețetă are 800 W la putere 100%, iar recipientul a fost așezat nu direct pe platanul rotativ ci pe inălțătorul din dotare. Adaptati rețeta la puterea cuptorului vostru și, daca nu dispune de inalțător (grătarul de inox), opriți și amestecați în 4 etape (față de cele doua descrise mai sus) sau improvizați. Succes!

cg2011


Aditivi: ,
Producator:
Tara de origine:

Etichete

Alte recomandări

Abonare
Anunță-mă când apar
guest
3 Comentarii
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
eugenia

arata superb.multumesc pentru reteta

Evanghelina

Am facut cu cartofi noi si bere bruna si a iesit o minunatie

Back to top button
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Close
Close