Rețete culinare bune și foarte bune
Supă de somon – rețetă simplă, bună, cu lămâie
... pentru că ce e simplu și făcut din inimă este și bun. ;)
O supă deosebit de gustoasă, ușoară și răcoritoare, de un real ajutor în momentele de restriște (după sărbători, în timpul undei veri caniculare, etc.).
Ingrediente necesare pentru supa de somon
- 200-300 grame carne de somon (pentru gust și consistență deosebite, recomand să folosiți și ceva tacâm de somon – cap, șira spinării, coada)
- 2-3 mocovi
- albitură
- 1/2 ceapă
- 1/2 ceașcă de orez
- o lamâie (opțional)
- pătrunjel (opțional)
Mod de preparare a delicioasei supe de somon
- Punem somonul la fiert molcom într-o oala incăpătoare împreuna cu jumătatea de ceapă.
- După ce a fiert bine, carnea se scoate și se lasă la răcit, apoi se alege și se separă de oase și piele.
- Intre timp, supa rămasă de la somon se strecoară și se pune din nou la fiert.
- Când supa a dat în clocot, adăugăm legumele (morcovii și albitura taiate ceva mai mari decat de obicei), carnea de somon, orezul, potrivim de sare și le mai lăsăm la fiert înca 10-15 min.
- La final, adăugăm zeamă de lamâie dupa gust și patrunjelul, dacă dorim neapărat.
Să ne fie de bine!
Aditivi: fără aditivi alimentari, fără E-uri
Producător: Foodspot.ro
Am facut si eu ieri, a iesit minune! Bravo!
Foarte misto, mersi!!