Supă de somon – rețetă simplă, bună și cu lămâie
... pentru că ce e simplu și făcut din inimă este și bun. ;)
O supă deosebit de gustoasă, ușoară și răcoritoare, de un real ajutor în momentele de restriște (după sărbători, în timpul undei veri caniculare, etc.).
Ingrediente:
200-300 grame carne de somon (pentru gust și consistență deosebite, recomand să folosiți și ceva tacâm de somon)
2-3 mocovi
albitură
1/2 ceapă
1/2 ceașcă de orez
o lamâie (opțional)
patrunjel (opțional)
Mod de preparare:
Punem somonul la fiert molcom într-o oala incăpătoare împreuna cu jumatatea de ceapă. Dupa ce a fiert bine, carnea se scoate și se lasă la răcit, apoi se alege și se separă de oase și piele. Intre timp, supa rămasă de la somon se strecoară și se pune din nou la fiert. Când a dat în clocot, adăugăm legumele (morcovii și albitura taiate ceva mai mari decat de obicei), carnea de somon, orezul, potrivim de sare si le mai lasam la fiert inca 10-15 min.
La final, adăugăm zeamă de lamâie dupa gust și patrunjelul.
Sa ne fie de bine!
Aditivi: fără aditivi alimentari, fără E-uri
Producător: Foodspot.ro
Am facut si eu ieri, a iesit minune! Bravo!
Foarte misto, mersi!!