Rețete culinare bune și foarte bune

Midii în sos de vin cu unt și usturoi – rețetă puternică

Ohoooo, mai mult de atât nu pot spune! ?

Pentru iubitorii de proteine marine, midiile astea în sos de vin sunt o adevărată binecuvântare, un moment de reverie culinară de-a dreptul.

Ingrediente:

1 kg midii proaspete, în cochilie
o ceapă potrivită
3 caței de usturoi neaoș
o lingură din muștarul preferat
100 grame unt bun
200 ml smântână dulce (pentru gătit)
300 ml vin, ce rămâne în sticlă se consumă în timpul gătelii 🙂
sare și piper măcinat cât mai colorat
pătrunjel

Mod de preparare:

Se aleg midiile cu cochilia închisă (cele deschise și care nu se închid dacă le ciocaniti ușor cu un obiect metalic se aruncă pentru a preveni o toxiinfecție alimentară de zile mari), se spala bine cu apă rece și se curăță de eventualele impuritați de pe cochilie prin razuire cu un cuțit.

Ceapa și usturoiul se pun la sotat cu untul într-o cratiță sau tigaie incăpătoare, apoi se adaugă midiile în cochilie, vinul, smântâna dulce, muștarul, sarea și piperul, se amestecă si se lasă la gatit cu un capac potrivit pentru a inăbuși întreaga poveste. ?

Dupa ce scoicile încep să se deschidă, mai amestecati de 2-3 ori si lasati-le la înăbușit încă vreo10 minute, nu mai mult.

Într-un final glorios, scoateti scoicile pe un platou si puneți deasupra sosul ramas plus niște pătrunjel pentru un gust desăvârșit.

În poza de copertă a articolului nu am mai pus patrunjel ci am amestecat midiile cu niște salată Iceberg și n-a ieșit rău deloc combinația.

Să ne fie de bine!


Aditivi: ,
Producător:

Abonare
Anunță-mă când apar
guest

1 Comentariu
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Gabi
Gabi
30 mai 2022 20:28

Mi-ai facut pofta, ce bine arata, fac si eu!

Poate te interesează
Close
Back to top button
1
0
Tu ce părere ai? Comentezi?x
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc