Rețete culinare bune și foarte bune
Midii în sos de vin cu unt și usturoi – rețetă puternică
Ohoooo, mai mult de atât nu pot spune! :)
Pentru iubitorii de proteine marine, midiile astea în sos de vin sunt o adevărată binecuvântare, un moment de reverie culinară de-a dreptul.
Ingrediente necesare
- 1 kg midii proaspete, în cochilie
- o ceapă potrivită
- 3 caței de usturoi neaoș
- o lingură din muștarul preferat
- 100 grame unt bun
- 200 ml smântână dulce (pentru gătit)
- 300 ml vin alb sec, ce rămâne în sticlă se consumă în timpul gătelii 🙂
- sare și piper măcinat cât mai colorat
- pătrunjel
Modul de preparare a midiilor în sos de vin cu unt și usturoi
- Se aleg midiile cu cochilia închisă (cele deschise și care nu se închid dacă le ciocaniti ușor cu un obiect metalic se aruncă pentru a preveni o toxiinfecție alimentară de zile mari), se spală bine cu apă rece și se curăță de eventualele impuritați de pe cochilie prin razuire cu un cuțit.
- Ceapa și usturoiul se pun la sotat cu untul într-o cratiță sau tigaie incăpătoare, apoi se adaugă midiile în cochilie, vinul, smântâna dulce, muștarul, sarea și piperul, se amestecă si se lasă la gatit cu un capac potrivit pentru a inăbuși întreaga poveste.
- Dupa ce scoicile încep să se deschidă, mai amestecati de 2-3 ori si lasati-le la înăbușit încă vreo 10 minute, nu mai mult.
- Într-un final glorios, scoateti scoicile pe un platou si puneți deasupra sosul ramas plus niște pătrunjel pentru un gust desăvârșit.
Să ne fie de bine!
Aditivi: fără aditivi alimentari, fără E-uri
Producător: Foodspot.ro
Mi-ai facut pofta, ce bine arata, fac si eu!