Rețete culinare bune și foarte bune

Rasol de porc în foi de varză – rețetă legendară

Rasol de porc și varză - nu are cum sa nu iasă ceva memorabil!

Deși poate nu e o carne atât de nobilă, rasolul a dovedit că-și face bine treaba ca umplutură pentru varză rezultând ceea ce eu numesc cu plăcere și poftă bună „sarmalele leneșului gurmand”. 🙂

Ingrediente:
2-3 bucăți de rasol de porc (dezosate și degresate, preferabil)
o varza medie
2-3 căni de vin de masă
sare
piper boabe
dafin
cimbru

Mod de preparare:
Pentru cei mai puțin norocoși în a găsi rasoluri deja dezosate și degresate, această operațiune se va petrece în bucătăria proprie și în baza priceperii fiecaruia, succes! Bucățile de carne macră rezultate sau procurate, acele fascicule minunate de mușchi atât de gustoase și fragede, se lasa 2-3 ore la fezandat în vin valb cât mai sec cu putință, alături de boabele de piper, cimbrul aromat și ceva foi de dafin.
Între timp, se taie foi de varză ca pentru sarmale care se opăresc 5 minute bune în apă fiartă cu sare, după care se scot și se pun la răcit intr-o sită frumoasă, de bucătărie.
La momentul potrivit, carnea se invelește binișor în foile de varză opărite și răcite si se așează cu multă grijă și evlavie culinară într-o oala încăpătoare în care vărsăm și vinul rămas de la fezandare.
Oala acoperită se încredințează cuptorului vrednic încins la 200 de grade și se lasă două ore să se facă bine-bine.

Varianta cu varză cu acră:
La cererea fanilor, vă dezvalui faptul îmbucurător că în loc de varză dulce putem utiliza cu succes varză murată bună. În acest caz, nu mai e nevoie de fezandarea în vin și, evident, nici de opărirea foilor de varză, iar în oală puteți pune apă cu bulion, dafin, cimbru piper si ceva afumătura, fix ca la sarmale. 😉

Indiferent de variantă, să ne fie de foarte bine!

cg2010


Aditivi: ,
Producator:

Alte recomandări

Abonare
Anunță-mă când apar
guest
3 Comentarii
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Andreiq

Wow, asta chiar m-a linistit de tot, a iesit o minune si am folosit varza acra din punga vidata de la market. Piesa, multam pentru idee!! 👏👏👏 Am incercat sa pun si o poza in comentariu, dar nu am reusit, poate verificati care-i problema…

Coca Chanel

Ataaaat!!! :)))) fac si io azi!

Back to top button
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x