Rețete culinare bune

Borș de sfeclă polonez – rețetă

Cea mai buna rețetă de borș de sfeclă ;)

Sfecla este o radacinoasă cu un gust bogat, minunat. Având un conținut abundent de vitamine (A, B, C, E, K) și minerale (fier, potasiu, calciu, acid folic), este considerată și recunoscută ca fiind un detoxifiant de top. O altă caracteristică interesantă a sa este aceea că proprietățile sale curative se păstrează integral chiar dacă este fiartă sau coaptă.
În cele de mai jos, vă prezint cea mai buna rețetă de borș de sfeclă – simplă, rapidă, extrem de sănătoasă și gustoasă. Strabunica mea sigur zambește, știe ea bine de ce. 🙂

Ingrediente:
3 sfecle roșii potrivite
1 litru de borș bun
o ceapă
150 grame taiței cu ou
sare
smântână (opțional)
apa de izvor 🙂

Mod de preparare:
Începem cu ritualul clasic – sfecla se curăță de coajă și se spală, nu singură ci cu ajutorul tău nemijlocit și neprețuit. Alegem apoi cu pricepere o oală potrivită (5 litri) in care se dă sfecla prin răzătoarea mare (sau se taie fideluță). Imediat ce este finalizat acest proces laborios, se adauga apă cât sa acopere cu 2-4 cm sfecla rasă, se pune și ceapa intreagă curățată și se (de)pune opera la fiert. Se spumează fără zabavă când este necazul. După cca. 45-60 min. sau când sfecla e fiarta (și nu mai face spumă), se adaugă borșul și se mai lasă la fiert incă cca. 20-30 min.sau până nu-ți mai da pace pofta.
Într-un final glorios, se adauga taiteii, se mai dă in clocot de 2-3 ori si se lasă acoperită. După ce s-a răcit puțintel, faceți poze, publicați-le pe instagram și liber la consum.
La mulți ani și să ne fie de bine!

Alte variante ale retetei:
Pentru un gust cu adevarat sublim, borșul de sfecla se recomandă fără rețineri a fi „dres” cu smântână.

cg2014


Aditivi:
Producator:
Tara de origine:

Etichete

Comentarii

avatar
  Abonare  
Anunță-mă când apar
Back to top button
Close
Close