Rețete culinare bune și foarte bune

Borș de sfeclă polonez – rețetă pură

Cea mai bună rețetă de borș de sfeclă

Sfecla este o radacinoasă cu un gust bogat, minunat. Având un conținut abundent de vitamine (A, B, C, E, K) și minerale (fier, potasiu, calciu, acid folic), este considerată și recunoscută ca fiind un detoxifiant de top. O altă caracteristică interesantă a sa este aceea că proprietățile sale curative se păstrează integral chiar dacă este fiartă sau coaptă sau cel puțin așa susțin oamenii de știință din Marea Britanie (of course).
În cele de mai jos, vă prezint cea mai buna rețetă de borș de sfeclă – simplă, rapidă, extrem de sănătoasă și gustoasă. Strabunica mea sigur zambește, știe ea bine de ce. 🙂

Ingrediente:
3 sfecle roșii potrivite
1 litru de borș bun
o ceapă
150 grame tăiței cu ou
sare
smântână (opțional)
apă de izvor 🙂

Mod de preparare:
Începem cu ritualul clasic – sfecla se curăță de coajă și se spală, nu singură ci cu ajutorul tău nemijlocit și neprețuit. Alegem apoi cu pricepere o oală potrivită (5 litri) in care se dă sfecla prin răzătoarea mare (sau se taie fideluță). Imediat ce este finalizat acest proces laborios, se adauga apă cât sa acopere cu 2-4 cm sfecla rasă, se pune și ceapa intreagă curățată și se (de)pune opera la fiert. Se spumează fără zabavă când este necazul. După cca. 45-60 min. sau când sfecla e fiarta (și nu mai face spumă), se adaugă borșul și se mai lasă la fiert incă cca. 20-30 min.sau până nu-ți mai da pace pofta.
Într-un final glorios, se adaugă taițeii, se mai dă in clocot de 2-3 ori și se lasă acoperită. După ce s-a răcit puțintel, faceți poze, publicați-le pe instagram și liber la consum. 🙂
La mulți ani și să ne fie de bine!

Alte variante ale retetei:
Pentru un gust cu adevarat sublim, borșul de sfecla se recomandă fără rețineri a fi „dres” cu smântână.

cg2014


Aditivi:
Producător:
Țara de origine:

Abonare
Anunță-mă când apar
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Tu ce părere ai? Comentezi?x
Breaking News Aripioare de porc