Alimente conservate

Ficat de cod cu lămâie – Kaiser Franz Josef

Kaiser Franz Josef este un brand cât se poate de premium și aparține grupului ceh Gaston înființat în 1991. Marea majoritate a produselor încercate de la ei au fost foarte bune și îmi voi aduce aminte să scriu despre ele cât de curând, însă ficatul de cod de față este excepția care știți voi ce face.

Într-o zi de început de iarnă încărcată cu pozitivism exacerbat, am cutezat să smulg cu entuziasm dintr-un raft de Carrefour plasat strategic fix la nivelul ochilor mei o prea îmbietoare conserva de ficat de cod cu lămâie comercializată promițător cu, ați ghicit, brandul Kaiser Franz Josef.

Pentru a nu lungi inutil povestea deoarece pur și simplu nu merită, voi trece direct la concluzia usturătoare: acest ficat de cod este fără de tăgadă deziluzia culinara a anului 2018! Ficatul în sine este destul de ferm, cu o textură untoasă, fină, asemenea altor produse similare, în schimb gustul este pur și simplu alterat de lămâia fiarta cu tot cu coajă aflată în componența conservei. Vorbesc despre o amăreală deranjantă, nelalocul ei, vătămătoare. Islandezul care a venit cu ideea unei astfel de rețete era sigur foarte afectat de frigul arctic pentru că altfel nu-mi pot explica o asemenea eroare. Puteau pur și simplu să strecoare în sucul propriu al ficatului suc de lamăie într-o proporție bună și ieșea cu totul alceva. Poate.

Ingrediente:
Ficat de cod 95% (Gadus morhua)
Lămâie 3% (grrrrrrr!)
Sare

În afară de lămâia infamă despre care povesteam mai sus, ingredientele sunt ok. Prețul e de cca. 12 lei/115 grame. Nu recomand, din păcate.

Sursă foto 1: site-ul producatorului
Sursă foto 2-9: arhiva personală

Evaluare autor

Ingrediente
Preparare
Prezentare
Preț

Dezamăgitor

Marea majoritate a produselor Kaiser Franz Josef pe care le-am încercat au fost foarte bune însă ficatul de cod de față este excepția care știți voi ce face.

User Rating: 2.58 ( 3 votes)


Aditivi:
Marcă:
Producător:
Furnizor: ,
Distribuitor:
Proveniență / origine:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc