Rețete culinare bune și foarte bune

Chimichanga – rețetă cu sombrero urban

Un soi de pachețele de primăvară Tex-Mex 🇲🇽

Chimichanga este unul dintre cele mai iubite preparate ale bucătăriei Tex-Mex, care îmbină aromele mexicane autentice cu influențele americane. Deși există mai multe povești despre apariția acestui preparat, se pare că originea sa e în Arizona, unde a fost creat accidental de un bucătar mexican care a scăpat un burrito într-o baie de ulei încins. Rezultatul? O tortilla aurie, crocantă, umplută cu ingrediente delicioase și un gust irezistibil!

Ingredientele necesare pentru chimichanga autentică

Pentru a prepara o chimichanga perfectă acasă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 căni de carne de pui sau vită tocată (recomand călduros a doua variantă)
  • o ceapă mică, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, pisați
  • un ardei gras, tăiat cubulețe
  • o roșie mare, tocată
  • 1/2 cană de fasole neagră sau roșie fiartă (opțional)
  • 1/2 cană de porumb dulce
  • o linguriță de chimen măcinat
  • o linguriță de boia afumată
  • 1/2 linguriță de oregano uscat
  • sare și piper, după gust
  • 1/2 cană de brânză cheddar rasă
  • 4 tortilla mari
  • ulei pentru prăjit
  • smântână bună
  • guacamole (rețeta de guacamole)
  • salsa
  • frunze de coriandru proaspăt
  • felii de lime

Modul de preparare a chimichanga

  1. Într-o tigaie încinsă, călește ceapa și usturoiul până devin translucide. Adaugă ardeiul gras și roșia, apoi gătește-le timp de 3-4 minute. Incorporează carnea tocată, fasolea, porumbul și condimentele, amestecând bine pentru a combina aromele. Lasă totul pe foc mediu timp de 5 minute, apoi adaugă brânza cheddar rasă și amestecă până se topește. Oprește focul și lasă umplutura să se răcească ușor.
  2. Împarte umplutura în mod egal pe cele patru tortilla. Îndoaie marginile laterale ale fiecărei tortilla spre interior, apoi rulează-le strâns pentru a forma, pe cât posibil, niște pachețele sigilate.
  3. Într-o tigaie adâncă încinge bine uleiul. Pune chimichanga în uleiul încins, cu partea unde s-a făcut plierea în jos și prăjește-le timp de 2-3 minute pe fiecare parte, până devin aurii și crocante. Scoate-le pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
  4. Chimichanga se servește fierbinte, alături de smântână, guacamole (rețeta de guacamole) și sos salsa proaspăt. Un strop de lime și câteva frunze de coriandru îi vor accentua gustul autentic mexican.

Sfaturi și recomandări pentru o chimichanga perfectă

  • Evită să pui prea multă umplutură – astfel tortilla se va închide mai bine și nu se va desface în timpul prăjirii.
  • Dacă vrei o variantă mai sănătoasă, poți coace chimichanga în cuptor la 200°C timp de 15-20 de minute, stropindu-le ușor cu ulei de măsline.
  • Experimentează cu umpluturile! Poți adăuga orez condimentat, legume la grătar sau chiar fructe de mare pentru un twist delicios.

Chimichanga este un preparat tex-mex delicios, ușor de făcut acasă și perfect pentru mesele cu familia sau prietenii. Cu această rețetă autentică, te vei bucura de gustul crocant și savuros al unei chimichanga perfecte. Încearcă rețeta și transformă orice masă într-o adevărată sărbătoare mexicană culinară, să ne fie de bine! 🙂


Proveniență / origine: ,

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

0 Comentarii
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Tu ce părere ai, comentezi?x
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc