Supă de mazăre cu piept de pui – rețetă îmbietoare
Excelentă, vă zic!
O supa simplă, ușoară și cu un gust minunat de interesant, perfectă în orice anotimp. Se poate consuma caldă, rece și cu sau fără ouă „zdrențe” ori crutoane (nu le voi aminti pe acestea din urmă in rețetă, știm cu toții să facem crutoane, nu?).
Ingrediente:
500 grame mazare fină, boabe (congelată sau nu)
2 ouă (pentru „zdrențe”)
o legatură frumoasă de mărar
o ceapă blondă-potrivită
un piept de pui curat
2-3 morcovi
sare
o lingură de ulei bun (opțional pentru varianta preparată la slow cooker)
Mod de preparare – argaz sau plită:
Extragem din arsenalul culinar o oală de 3-4 litri în care strecurăm suplu o lingură de ulei curat, ceapa taiată mărunt și pieptul de pui tăiat cubulețe și punem totul la înabușit fără milă la foc domol. Când ceapa a devenit translucidă și bine mirositoare, se adaugă cu drag și blândețe apa, mazărea și morcovul taiat feliuțe/rondele subțiri sau după preferința noastră fină ce ne călăuzește zilele.
Se lasă la fiert circa 30 de minute incheiate, apoi, dacă alegeți varianta simplă și bună – cu oua „zdrențe”, ouăle se bat într-un recipient, se adaugă puțină apă și sare și se toarnă treptat peste supa aflată în fierbere. Pentru cei care prefera varianta cu găluște… mult succes!
Oala garnisită cu bunătatea asta de supă se mai lasă apoi în chinul flăcării moderate înca vreo 30 de minute, amestecand din când in când cu atenție și multă pricepere. Într-un final opriți vâlvătaia și, la ceas de odihnă și răcire, adăugați cu drag mărarul tocat și mestecați cu-n totul linguroi de lemn neînceput.
Mod de preparare – slow cooker:
Amu, cine are slow cooker, să-i fie primit belșugul și să se bucure degrabă căci astă supă iese perfect și în cazul uitlizării acestei unelte meșteșugite.
Cantitățile din lista ingredientelor sunt perfecte pentru un vas de 3,5 litri, iar dacă este mai mare multiplicați proporțional. Evident, facem bypass la partea cu sotarea urmând să punem în recipientul de preparare pieptul de pui tăiat cubulețe, sarea, ceapa și morcovii tăiați după preferință și apoi completăm binișor cu apă până la un centimetru de buza vasului.
Gătirea se face pe treapta a doua (maximă) timp de patru ore. Cu aproximativ o oră înainte de final, adăugați ouăle pentru „zdrențe” (ca mai sus) și apoi mărarul.
Pot afirma cu mâna pe inimă ca varianta slow cooker îmi iese invariabil mai gustoasă decât cea preparata prin metoda clasică!
Sa ne fie de bine!
Aditivi: fără aditivi alimentari, fără E-uri
Producător: Foodspot.ro
Proveniență / origine: România
Bestiiaallllaaa! Mi-a facut ieri mama si am mancat azi rece, foarte, foarte buna! ultumesc si felicitari inca o data!