Unt 82% grasime – Milram
Cand vine vorba de unturi si altele asemenea, apelez intotdeauna la sfaturile, recomandarile si impresiile celor doua consultante speciale ale mele Daria si Eva, care, desi aflate la o varsta cat se poate de frageda, fac dovada unui simt culinar foarte ascutit si drept, fapt probat in nenumarate randuri.
In ceea ce priveste untul Milram – varianta simpla cu 82% grasime – fetele mele nu au fost deloc incantate de gust acestuia. Eu am fost si sunt intru totul de acord cu ele: gustul este fals, ireal, nepotrivit pentru unt, prea acru si fad in acelasi timp. Citind lista ingredientelor, am dedus ca problema gustului neconvingator ar putea decurge din utilizarea unui adaus denumit „concentrat de acid lactic” cu scopul de-a creste aciditatea produsului (are si functii de conservare eliminand drojdiile si ciupercile). Acidul lactic in sine nu este un aditiv periculos fiind prezent in mod natural in toate produsele fermentate, dar in cazul acestui unt s-a apelat la un concentrat si ceva a iesit pe dos.
„100% Reine Butter” zice producatorul, dar nu prea e reine.
Ingrediente:
Smantana din lapte de vaca pasteurizat
Culturi lactice
Concentrat de acid lactic
Desi s-a terminat greu acest unt, am omis sa fotografiez partea din spate a recipientului asa ca am utilizat doar fotografia publicata de producator. Si fiindca am amintit recipientul, trebuie sa recunosc ca acesta este istet facut fiind atat practic in utilizarea de zi cu zi cat si atractiv in raftul magazinelor. Din pacate, nu-l voi mai achizitiona (nici recipientul si nici untul:)) deoarece a picat testul #evadaria.
Pretul este de cca. 10 lei/250 grame.
Sursa foto: site producator
Evaluare autor
Ingrediente
Preparare
Prezentare
Pret
Mediocru
"100% Reine Butter" zice producatorul, dar nu prea e reine.
Aditivi: E270 (acid lactic)
Marcă: Milram
Producător: DMK Deutsches Milchkontor GmbH
Furnizor: eMAG, Mega Image
Distribuitor: Macromex srl
Proveniență / origine: Germania