Lactate si branzeturi

Kalinka Kefir – Müller

Chefirul (cunoscut și sub numele de kefir) este un produs lactat din lapte fermentat, care își are originea în regiunea Caucaz. Este preparat prin introducerea granulelor de chefir în lapte de vacă, capră sau oaie. Chefirul tradițional era făcut în burdufuri care erau atârnate lângă o ușă; oricine trecea pe acolo lovea burduful pentru ca laptele și granulele de chefir să se amestece bine.

Frumoasa descriere de mai sus care reda reteta chefirului traditional este preluata de pe wikipedia. Am ales sa o inserez la inceputul articolului deoarece gustul chefirului kalinka este foarte apropiat de ceea ce ar trebui sa fie orice chefir: un produs lactat racoritor, acrisor si chiar putin acidulat. Explicatia apropierii de gustul specific sta in lista ingredientelor.

Ingrediente:
Lapte partial degresat
Drojdie selectionata de kefir
Culturi lactice selectionate

Iata ce ne spune wikipedia despre granulele/drojdia de chefir:

Granulele de chefir sunt o combinație de bacterii și drojdii (ciuperci) într-un amestec de proteine, lipide și zaharuri. Această simbioză de substanțe formează granule care seamănă cu conopida. În zilele noastre, chefirul devine din ce în ce mai apreciat datorită noilor cercetări privind foloasele pe care le aduce sănătății. Granulele de chefir sunt o comunitate foarte dinamică și complexă de microorganisme în care se găsesc multe tipuri diferite de bacterii și ciuperci.

Concluzia este simpla: chefirul Kalinka este excelent preparat in Germania si, din pacate, superior multor chefiruri oferite de producatorii autohtoni. Se gaseste de vanzare in ambalajul infatisat in imaginea de la inceputul articolului, 500 grame, 3 lei la Carrefour, 3,3 lei la Mega Image.

Evaluare autor

Ingrediente
Preparare
Prezentare
Pret

Excelent

Un chefir gustos, usor, excelent in orice sezon.

User Rating: 4.04 ( 10 votes)

Marca:
Producator:
Furnizor: , ,
Distribuitor:
Tara de origine:

Etichete

6
Comentarii

avatar
  Abonare  
cele mai noi cele mai vechi cele mai apreciate
Anunță-mă când apar
Corvinu
Cititor
Corvinu

Sasi fac tat bun tot ei ridica tara

Pivniceru\
Cititor
Pivniceru\'

Recomand!

Ionica Plimbaciosu
Cititor
Ionica Plimbaciosu

Not bad!

Demetrela
Abonat

Excelent!!

Aledon
Abonat

Foarte bun!

Back to top button
Close
Close