Rețete culinare bune și foarte bune

Supă de somon cu cartofi și praz – rețetă pur finlandeză

Extraordinară, jur, trăiască Finlanda! 🇫🇮

Supă de somon finlandeză, cunoscută traițional sub numele de Lohikeitto, este o supă cremoasă și reconfortantă, perfectă pentru zilele reci.

Iată rețeta tradițională:

Ingredientele necesare pentro o supă Lohikeitto perfectă

  • 500 g file de somon (fără piele și oase)
  • 4 cartofi mari
  • un morcov
  • un praz (partea albă)
  • o ceapă
  • 2 linguri de unt
  • un litru de apă
  • 200 ml smântână pentru gătit sau smântână fermentată grasă, minim 35%
  • sare și piper după gust
  • mărar proaspăt tocat

Instrucțiuni preparare a supei finlandeze de somon cu cartofi și praz

  1. Curățați și tăiați cartofii în cuburi de dimensiuni medii.
  2. Curățați și tăiați morcovul și prazul în rondele subțiri.
  3. Curățați și tocați ceapa mărunt.
  4. Într-o oală mare, topiți untul la foc mediu. Adăugați ceapa tocată și prazul, puneți un capac peste oală și sotați până devin moi și translucide.
  5. Adăugați morcovul și cartofii și continuați să sotați pentru câteva minute.
  6. Turnați apa în oală și aduceți la fierbere. Reduceți focul și lăsați să fiarbă la foc mic până când cartofii și morcovii sunt moi, aproximativ 15-20 de minute.
  7. Tăiați fileurile de somon în bucăți de dimensiuni potrivite pentru o singură mușcătură.
  8. Adăugați bucățile de somon în oală și lăsați să fiarbă pentru aproximativ 5-7 minute sau până când somonul este gătit complet și se desface ușor cu furculița. Spumați ori de câte ori este necesar.
  9. Adăugați smântâna în oală și amestecați bine. Lăsați să fiarbă la foc mic pentru încă 2-3 minute. Dacă folosiți smântână frmentată, puneți-o într-o cană incăpătoare, adaugați 3 linguri de supă din oala clocotindă, amstecați bine până la omogenizare și apoi turnați totul în oala și amestecați bine.
  10. Condimentați cu sare și piper după gust.
  11. Puneți la masă supa fierbinte, garnisită cu mărar proaspăt tocat.

Supa Lohikeitto este deosebit de gustoasă și merită servită alaturi de o pâine bună și proaspătă.

Să ne fie de bine!


Producător:
Proveniență / origine:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

0 Comentarii
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc