Rețete culinare bune și foarte bune

Cartofi copți cu bacon și alte dichisuri – rețetă gustoasă, de iarnă

O adevărată încântare hibernală!

Suntem în treimea bună a iernii și m-am gândit că nu ar strica să vă împărtășesc o variantă mai gustoasă a rețetei clasice de cartofi copți.

Ingrediente:
6 cartofi potriviti
150 bacon
150 branza grasa (burduf, telemea de oaie, capra sau bivolita, cas framantat etc.) sau variatiuni pe teme de cascaval si chiar parmezan sau orice alta varianta mai nobila, dupa preferinte, gust si buzunar
6 linguri de smantana

Mod de preparare:
Cartofii se spala bine, se pun intr-o tava si se presara sare. Se dau la cuptorul bine incins la 200 grade si se lasa cam o ora sa sfaraie in iadul incandescent. Bacon-ul se taie felii subtiri si se prajeste intr-o tigaie bine aleasa. Daca nu dispuneti de bacon sau il considerati pe buna dreptate prea poluat cu aditivi si prostii puteti apela la alte variante de mezeluri, un exemplu deja testat de mine si utilizat in aceasta reteta fiind pieptul de porc.

Cand sunt gata, cartofii se scot din cuptor si, dupa ce s-au racit putin, le taiem partea superioara (ca un capac) si scoatem cam o lingurita din miez; in spatiul astfel format punem putintel unt bun, 2 fasii de bacon si o lingurita de branza, asa cum ziceam in lista, grasa (burduf, cas framantat cu sare sau alta branza asemenea). Trebuie sa va marturisesc ca se poate utiliza cu succes orice tip de branza preferati in locul branzeturilor neaose sau chiar ceva cascaval ras – eventual Săveni, de ce nu? 😉

Astfel reconstruiti, cartofii nostri copti se introduc din nou in cuptorul incins ca mai sus pentru inca 3-4 minute, cat sa se topeasca branza si sa se onduleze frumos, apoi se scot cu gratie si se orneaza cu smantana putin sarata pentru ca ritualul poftelor sa fie complet.

Pofta buna si Craciun fericit!

Informatii Utile
Bucatarie: Internationala
Timp de preparare (estimativ, exclusiv timp de gatire): 45 – 60 min.

Sursa foto: arhiva proprie

cg 2013



Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

1 Comentariu
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Coca Chanel
Coca Chanel
29 noiembrie 2020 12:28

Foarte misto, excelenti! am facut si eu, dar nu reusesc sa incarc poza!

Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc