Rețete culinare bune și foarte bune

Limbă cu măsline – rețetă fantastică

Cea mai bună și mai bună!

Limba este cel mai bun și fraged mușchi. Se gătește relativ ușor, iar mâncarea de limbă cu măsline este o opțiune delicioasă și savuroasă, toată viața am apreciat-o și o apreciez în continuare la cel mai înalt nivel. Iată așadar, în rândurile de mai jos, rețeta clasică și simplă pe care o folosesc de fiecare dată pentru pregătirea aceste minuni.

Ingrediente necesare pentru mâncarea de limbă cu măsline

  • o limbă de vită (aproximativ 1 kg)
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 2 morcovi, curățați și tăiați în rondele
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • o cană de vin alb sec
  • o cană de bulion de carne sau bulion de roșii
  • o cană de măsline, kalamata de preferat pentru o savoare sporită, cu sau fără sâmburi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • o lingură de făină (opțional)
  • o frunză de dafin
  • o linguriță de cimbru uscat
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt tocat pentru garnisirea de final

Instrucțiuni de preparare a fantasticei mâncări de limbă cu măsline

  1. Limba
    • Spală bine limba sub apă rece și pune-o într-o oală mare.
    • Acoperă limba cu apă rece și adaugă sare.
    • Fierbe limba la foc mediu timp de aproximativ 2-3 ore sau până când este fragedă. Poți verifica dacă limba este gata introducând un cuțit și verificând dacă este moale.
    • După fierbere, lasă limba să se răcească puțin și îndepărtează pielea și grăsimea în exces. Tai limba în felii subțiri.
  2. Sosul
    • Într-o oală mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu.
    • Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le până devin moi și aurii.
    • Presară făina (acest pas este pur opțional) peste ceapă și usturoi și amestecă bine pentru a forma o pastă, un rântaș cum i se spune în gastronomia neaoșă.
    • Adaugă treptat vinul alb, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
    • Adaugă bulionul de carne sau bulionul de roșii, frunza de dafin, cimbrul, sare și piper după gust.
  3. Finalul gustos și glorios
    • Adaugă feliile de limbă în oală și lasă-le să fiarbă la foc mic cu capac timp de aproximativ minim 20-30 de minute, pentru a se îmbiba cu aromele sosului.
    • Adaugă morcovii și măslinele și continuă gătirea timp de încă 15-20 de minute sau până când legumele sunt moi, iar sosul a devenit consistent.
    • Reajustează gustul cu sare și piper, dacă este necesar.
    • Servește mâncarea de limbă cu măsline caldă, dar nu fiebinte ca la disperați, presărată cu patrunjelul proaspăt tocat.

Poți însoți acest fel de mâncare cu piure de cartofi (amintiri din copilărie), orez sârbesc vesel sau cu altă garnitură, după preferință și facultăți.

Alte recomandări

Să ne fie de foarte bine!


Producător:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc