Alimente conservate

Salata de icre de crap – Delta din Carpati Doripesco

Am achizitionat azi un borcanel de salata de icre provenite pare-se din crapii crescuti prin muntii Brasovului, in delta din Carpati Doripesco mai exact. Ce-i drept am tot zarit cu diverse ocazii borcanelul cu pricina, dar abia azi m-am mobilizat sa-i acord o sansa. De la Doripesco am mai luat in trecut ceva batog si niste pastrav afumat, dar nu am mai repetat investitia din motive de mediocritate a produselor.

“Doripesco este o afacere de familie dezvoltată cu pasiune și devotament, cu dragoste pentru profesiune și respect pentru natură. Ne-am străduit și am reușit cu succes să îmbinăm producția de pește cu turismul de profil (pescuitul sportiv, birdwatchingul). Datorită începuturilor, creșterea și prelucrarea peștilor reprezintă partea sentimentală a afacerii. În timp, am reușit să ne extindem aria de activitate a companiei spre alte activități cum ar fi turismul, construcțiile, producția de betoane.” (Dorin Crizbășan – Director General) – de aici.

Alte recomandări

Revenind la icrele noastre sau ale lor mai degraba, acestea se prezinta cu o consistenta si gust care ma duc cu gandul neplacut de aproape de icrele sarate si tescuite, tarama. Sper sa ma insel, insa la cum se prezinta salata aceasta de icre de crap as putea sa jur ca materia prima utilizata de Doripesco nu este proaspata ci conservata cu sare si afirm asta prin prisma faptului ca bobitele de icre nu se simt deloc bine definite in componenta produsului. Consistenta este pastoasa si  terna, cam prea terna dupa parerea mea dupa cum spuneam. Gustul aduce si el a ceva tarama.

Igrediente:
Ulei vegetal de floarea soarelui (65%)
Icre crap (27%)
Apa carbogazoasa
Sare gema marunta (2,5%)
Zeama de lamaie

Facand abstractie de banuielile mele poate neindreptatite privind materia prima, ingredientele listate de producator sunt chiar in regula si nu pot sa nu remarc procentul de 27% al icrelor de crap prezent in produs, probabil cel mai ridicat din zona aceasta de pret. Lipsa cepei poate afecta gradul de apreciere acordat produsului, dar nu este o drama aceasta putandu-se adauga “in house”.

Produsul se vinde in brocan de sticla, 160 grame, 9-10 lei.

Sursa foto 1: site producator
Sursa foto 2: arhiva personala

Evaluare autor

Ingrediente
Preparare
Prezentare
Pret

OK-ish

Un produs interesant, dar cu o consistenta putin cam prea terna si un iz care ma duce cu gandul neplacut de aproape de icrele tarama.

User Rating: 3.06 ( 9 votes)


Aditivi:
Marcă:
Producător:
Furnizor:
Distribuitor:
Proveniență:

Mai mult
Abonare
Anunță-mă când apar
guest

5 Comentarii
cele mai vechi
cele mai noi cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Libra
26 noiembrie 2017 11:36

Bunutze..

andreea c
andreea c
20 iulie 2019 15:45

sunt foarte sarate

Alice
Alice
22 noiembrie 2022 23:45

Astia de la doripesco au si icre de somon la pret foarte bune. Mde in Turcia, dar nu-s rele, vreo 25 de lei pe suta de grame la lidl.

Vasile
Vasile
31 august 2023 20:11

E am luat batog și am găsit o sarma

Iulia
Iulia
2 octombrie 2023 20:21

E prima data când iau, am deschis borcanul și miroseau îngrozitor chiar dacă sunt in termen pentru încă 2 sapt 🙁

Back to top button
Sarmale de post Topoloveni Breaking News Aripioare de porc